Larb Moo

Larb härstammar från nordöstra Thailand. Skeda upp den heta och smakfulla röran i späda salladsblad och ät med händerna.

Ingredienser

Välj antal portioner med pilarna eller skriv in önskat antal

Portioner
  • 4mskRapsolja
  • 3dlSchalottenlök, tunt skivad
  • 3mskIngefära, riven
  • 3mskChili-flakes
  • 5mskVitlök, finhackad
  • 1,5kgFläskkött, hackat alternativt färs
  • 3mskFisksås
  • 3mskLime, pressad
  • 3mskSocker
  • 3mskBong Asian Fond - Red and Hot
  • 1dlHackade örter, t ex mynta, koriander och persilja
  • 20stSalladsblad, typ roman
  • 1dlJordnötter eller solrosfrön, krossade

Så här gör du

Hetta upp en wok eller stekpanna, slå i oljan och bryn lök, ingefära, chili och vitlök några sekunder. Tillsätt köttet och stek det några minuter på hög värme. Smaksätt med fisksås, lime, socker och fond. Tillsätt
1 dl vatten, låt det koka in så att nästan all vätska har försvunnit.
Vänd ner örterna. Skeda upp färsen på krispiga salladsblad och strö på krossade jordnötter.

Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

Acceptera