Bön-Otto

Bönigt alternativ till en klassisk risotto

Ingredienser

Välj antal portioner med pilarna eller skriv in önskat antal

Portioner
  • 3mskOlivolja, extra Virgin
  • 5stVitlöksklyftor, hackade
  • 100gSchalottenlök, finhackad
  • 500gOstronskivling, skuren
  • 4dlVitt vin
  • 3mskEkologisk grönsaksfond, Bong
  • 3dlVatten
  • 1kgBlandade kokta bönor (Gärna egenkokta tillsammans med Bong Ekologisk grönsaksfond)
  • 300gSvartkål, strimlad
  • 200gPeccorino, riven

Så här gör du

Hetta upp olivoljan i en vid kastrull. Fräs vitlök, schalottenlök och ostronskivling tills det är mjukt och gyllenbrunt. Häll på vin, grönsaksfond och vatten. Koka upp. Blanda i bönorna och svartkålen och koka upp. Riv till sist i osten och smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Servera tillsammans med ett luftigt bröd att doppa i spadet.

Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

Acceptera