Grön ärtsoppa - Wasabi - Pumpafrö

Skönt grön proteinrik soppa med spicy topping

Ingredienser

Välj antal portioner med pilarna eller skriv in önskat antal

Portioner
  • 1dlGröna pumpakärnor
  • 2mskJapansk soja
  • 1tskWasabipaste
  • 2dlFinhackad gul lök
  • 3mskSmör
  • 4dlVitt vin
  • 1,2lVatten
  • 4mskEkologisk Grönsaksfond, Bong
  • 1,5kgFrysta gröna ärtor
  • 4dlVispgrädde
  • 1dlMjölk 3%
  • Salt & vitpeppar

Så här gör du

Lägg pumpakärnorna i en torr kastrull, hetta upp så att kärnorna blir rostade. Rör ut wasabi i soja, slå det i kastrullen och låt koka in tills det blir torrt i kastrullen. Lägg kärnorna på smörpapper att svalna. Fräs löken mjuk i smöret, slå i vin, vatten och fond. Tillsätt ärtorna och låt koka några minuter.

Mixa soppan slät. Slå i grädden, låt soppan koka upp, smaka av med fond, salt och vitpeppar. Spara 1dl soppa och mixa med den kalla mjölken till ett fluffigt skum.

Avsluta med skummet och krispiga pumpakärnor.

Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

Acceptera