Grön bönsoppa med paprika

En soppa som mättar och går snabbt att göra, det smidiga vegetariska a En smak av hösten i denna mustiga vegetariska rätt. lternativet.

Ingredienser

Välj antal portioner med pilarna eller skriv in önskat antal

Portioner
  • 3stGul lök, hackad
  • 6stPaprikor
  • 3stRöd chili
  • 3stVitlöksklyfta, pressad
  • 0,5dlOlja
  • 4mskEko Grönsaksbuljong, Bong
  • 2mskEko Grönsaksfond, Bong
  • 4mskTomatpuré
  • 800gKrossad tomat
  • 2litVatten
  • 1kgBönor blandade, kokta
  • Salt & peppar

Så här gör du

1. Hacka lök, paprika och chili, fräs i kastrull tillsammans med vitlök i lite olja.

2. Häll i grönsaksbuljong, grönsaksfond, tomatpuré, krossad tomat och vatten. Låt koka på svag värme i ca 30 min, häll i avsköljda bönor och koka i ca 5 min.

Servera den som en chunky soppa med ettgott bröd till. Rostade pumpakärnor ger soppan lite bite.

Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

Acceptera