Gul Gazpacho - Blomkål - Crunch

En uppskattad klassiker i gul tappning – toppingen tillför crunch

Ingredienser

Välj antal portioner med pilarna eller skriv in önskat antal

Portioner
  • 2kgMogna gula tomater
  • 250gKantskuret dagsgammalt bröd
  • 3stVitlöksklyftor, krossade
  • 1stGurka, skalad och slantad
  • 2stGul paprika, urkärnad och klyftad
  • 0,5stRöd chili, urkärnad och grovhackad
  • 3mskEkologiska Grönsaksfond, Bong
  • 1stGul lök, klyftad
  • 1dlExtra virgin olivolja
  • 1mskSherry vinäger
  • 2tskSocker
  • Havssalt, nymalen svartpeppar
  • Topping
  • 1stBlomkålshuvud
  • 100gKantskuret dagsgammalt bröd
  • 2mskExtra virgin olivolja

Så här gör du

Blanchera, skala och kärna ur tomaterna. Riv ner brödet tillsammans med tomatköttet i mixern. Tillsätt övriga ingredienser. Mixa allt till önskad släthet. Låt dra i kylen.

Smaka av balansen efter några timmar.

Topping
Skär ut små buketter av blomkålen och riv ner brödet. Rosta detta i en panna tillsammans med lite olivolja innan servering.

Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

Acceptera