Långbakad rotselleri - Brynt kantarellsmör - Mjuk polenta

Långbaket ger rotsellerin en fin mjällhet och söt smak – passar fint ihop med den brynta nötigheten i smöret

Ingredienser

Välj antal portioner med pilarna eller skriv in önskat antal

Portioner
  • 200gBlandade betor, syrade
  • 5stRotselleri, hela och små
  • 2lVatten
  • 0,5dlEkologisk grönsaksfond, Bong
  • 4,5dlPolenta
  • 200gPeccorino (gärna tryffelpeccorino)
  • 300gSmör
  • 3mskKantarellfond, Bong
  • 1mskKikkoman soja
  • 50gSalvia, färsk

Så här gör du

Gör rent rotsellerin med rotfruktsborste under rinnande vatten. Lägg på bleck. Ugnsbaka i ca 2-2 ½ timmar, tills mjuk rakt igenom, på 175°. Använd stektermometer – vid 85° är den klar. Koka upp vatten och grönsaksfond. Tillsätt polentagrynen. Låt sjuda ca 7-8 min. Riv ner osten, låt smälta ut. Smaka av med salt och ev. tryffelolja (om ej tryffelpeccorino). Bryn smöret i en tjockbottnad panna tills gyllenbrun. Häll av det klarade brynta smöret i en ny kastrull. Håll varmt och häll i kantarellfond, smaka av med soja. Dela rotsellerin på mitten och ös med det brynta kantarellsmöret. Klicka på polenta, lägg på betor och klipp över salvia.

Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

Acceptera