Lasagne - Matkorn - Västerbottenost

Grön skön mat för den hungrige (ca 20 port)

Så här gör du

4 dl Matkorn
1 msk Feta grönsaksbuljong, pasta
2 st Lök, hackad
3 st Morot, riven
2 st Palsternacka
3 st Vitlök, pressad
700 gr Spenat
2 msk Grönsaksbuljong, pasta, Bong
3 msk Kantarellfond, Bong ToT
4 krm Paprikapulver
4 krm Chilipulver
1 msk Basilika, torkad
1 l Krossade tomater
300 gr Keso
4 st Lasagneplattor, Blå Band
1 dl Olja
300 gr Blandad ost, typ. Västerbotten och Chevré
3 l Ostsås

Koka matkorn enligt förpackning tillsammans med hälften av grönsaksbuljong pastan. Fräs lök, morot, palster nacka, vitlök och spenat. Tillsätt resten av grönsaksbuljong pastan, kantarellfond, kryddor, krossad tomat, matkorn och keso.

Koka på svag värme i ca 5-10 min.

Gör en gottig ostsås. Smörj ett bleck, montera lasagnen som vanligt. Baka av i ugn i 175° i ca 25 min. Låt vila i ca 10 min innan servering.

Servera tillsammans med en krispig sallad.

Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

Acceptera