Lins-otto

Härligt röd men ändå grön

Ingredienser

Välj antal portioner med pilarna eller skriv in önskat antal

Portioner
  • 1dlKallpressad rapsolja
  • 2dlFinhackad gul lök
  • 1lRöda linser
  • 4dlHackade råa rödbetor
  • 5dlVitt vin
  • 2lVatten
  • 5mskEkologisk Grönsaksbuljong, Bong
  • 3dlFinriven peccorino
  • 2dlRiven chevré (grovriv när den är riktigt kall)

Så här gör du

Hetta upp en kastrull med rapsolja och fräs löken mjuk. Rör ner linser och de hackade rödbetorna, låt dem fräsa med en kort stund.
Slå på vinet och låt det koka in. Tillsätt vatten och buljong lite åt gången, låt det koka på försiktig värme. Tillsätt peccorino och
chevré, rör om tills lins-otton fått en krämig konsistens. Smaka av med salt och svartpeppar.

Tips
Om Du har tillgång till en råsaftcentrifug byt ut 1 dl av vattnet mot råsaft från rödbetor.

Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

Acceptera