Nasi goreng med svamp

Vi har gjort vår Nasi Goreng vegetarisk med massor av svampsmak och fräscha toner.

Ingredienser

Välj antal portioner med pilarna eller skriv in önskat antal

Portioner
  • 5dlJasminris
  • 4mskBong Asian Fond – Green and Fresh
  • 1kgSvamp, t ex champinjon, ostronskivling och shiitake
  • 3mskOlja
  • 2stLök, gul
  • 800gSalladskål
  • 6stSalladslök
  • 400gBladspenat
  • 2mskBong Asian Fond – Green and Fresh
  • 2mskBong Schalottenlöksfond
  • 5mskJapansk soja, Mrs. Cheng´s
  • 5mskSweet chilisås
  • 1dlKoriander eller bredbladig persilja
  • 10stÄgg, stekta

Så här gör du

Koka riset enligt anvisning men addera fonden i kokvattnet. Ansa och dela svampen. Stek svampen i
några minuter i olja på hög värme i en stor wokpanna. Skala och hacka löken samt strimla salladskålen och
salladslöken. Skölj och låt spenatbladen rinna av. Stek tillsammans med svampen i några minuter. Tillsätt
ris, fond, soja, chilisås och spenat.

Låt allt bli varmt och servera rykande varmt med ett stekt ägg och plockade örter.

Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

Acceptera