Quorngryta med purjolök och äpple

En smak av hösten i denna mustiga vegetariska rätt.

Ingredienser

Välj antal portioner med pilarna eller skriv in önskat antal

Portioner
  • 1kgQuorn, strimlad
  • 50gSmör
  • 200gPurjolök, strimlad
  • 250gÄppelklyftor
  • 3mskEko Grönsaksbuljong, Bong
  • 3mskEko Grönsaksfond, Bong
  • 5dlVatten
  • 5dlMatlagningsgrädde
  • 2mskFransk senap
  • 4mskGräslök, finhackad
  • Salt & peppar
  • Majsstärkelse

Så här gör du

1. Bryn quorn i smöret tillsammans med purjolöken.

2. Tillsätt äppelklyftor, buljong, fond, vatten och grädde, låt koka upp och låt sjuda i ca 10 min.

3. Smaksätt med fransk senap, peppar (eventuellt salt) och red av till önskad konsistens.

Avsluta med att tillsätta gräslök.

Servera gärna med matvete till.

Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

Acceptera