Ris-Otto

Less is more – risotto i klassisk tappning

Ingredienser

Välj antal portioner med pilarna eller skriv in önskat antal

Portioner
  • 3stSchalottenlökar, finhackade
  • 4stVitlöksklyftor, finhackade
  • 5mskOlivolja, mild
  • 750gRisotto-ris, gärna Carnaroli
  • 5dlVitt vin, torrt
  • 2lVatten
  • 1dlGrönsaksbuljong, Bong
  • 5mskSmör
  • 200gParmesan, riven
  • Salt och peppar

Så här gör du

Fräs lök och vitlök sakta i olivoljan. Tillsätt riset och fräs grynen i 2 minuter. Tillsätt det vita vinet och låt vätskan sakta koka in,
rör regelbundet i grytan.

Värm vatten och buljongpulver. Späd hela tiden med buljongen under omrörning. Ju mer du rör desto krämigare risotto. Avsluta med att tillsätta parmesan, smör och smaka av med salt och peppar.

Servera på varma tallrikar, garnera med till exempel basilikablad och hyvlad Parmesan.

Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

Acceptera