Salmorejo - Hackat ägg - Friterad persilja

Andalusiens stolthet – toppa med en olivolja av god kvalitet

Ingredienser

Välj antal portioner med pilarna eller skriv in önskat antal

Portioner
  • 1kgTomater, mogna
  • 5mskOlivolja
  • 3mskVinäger, t ex sherryvinäger
  • 3mskGrönsaksfond, Bong ToT
  • 3stVitlöksklyftor
  • 1nypaFlingsalt
  • 200gLantbröd, dygnsgammalt
  • 4stÄgg, hårdkokta, hackade
  • 10bitarFriterad persilja

Så här gör du

Grovhacka tomaterna och lägg dem i en mixer/matberedare tillsammans med olja, vinäger, fond, vitlök och en nypa salt. Mixa tills det blir en helt slät massa. Lägg därefter i brödet utan kanter bit för bit och mixa emellan. Blandningen kommer mycket snabbt att bli tjockare. När det fått en fin krämig konsistens är den färdig att servera.

Slå upp i skålar eller glas, ringla på lite olivolja. Avsluta med hackat ägg och persilja.

Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

Acceptera