Vego Korma Curry

En uppskattad vegetarisk gryta med Indiska rötter. Mild smak från kardemumman och fräsch syra från yoghurten och fonden ger en spännande grön rätt.

Ingredienser

Välj antal portioner med pilarna eller skriv in önskat antal

Portioner
  • 1stRotselleri
  • 4stMorot
  • 8stPotatis, fast
  • 2stGul lök
  • 4stVitlök, klyftor
  • 2mskOlja
  • 2mskSpiskummin, malen
  • 2tskKardemumma, malen
  • 2mskGurkmeja
  • 4mskBong Asian fond - Green and Fresh
  • 4dlKokosgrädde
  • 4dlYoghurt
  • WASABIROSTADE PUMPAKÄRNOR
  • 2dlGröna pumpakärnor
  • 2mskJapansk soja
  • 2tskWasabi utrörd eller från tub

Så här gör du

Skala och skär grönsakerna i ca 1 x 1 cm bitar, finhacka lök och vitlök. Bryn dem tillsammans med kryddorna i olja. Tillsätt fond och kokosgrädde och låt grytan koka sakta i ca 30 minuter tills grönsakerna är mjuka men inte överkokta. Smaka av med eventuellt mer fond, salt och kryddor. Vänd till sist ner yoghurten.
Servera tillsammans med ris, hackad koriander, pumpakärnor och naanbröd.

Wasabirostade pumpakärnor

Hetta upp en stekpanna och torr-rosta pumpakärnorna tills de blir gyllenbruna och börjar knäppa. Rör ut wasabin i sojan och slå det över pumpakärnorna, rör om och slå upp kärnorna på ett smörpapper så att de kan svalna och torka.

Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

Acceptera