Vete-Otto

Skönt alternativ när man vill variera

Ingredienser

Välj antal portioner med pilarna eller skriv in önskat antal

Portioner
  • 12dlMatvete
  • 8mskGrönsaksbuljong, Bong
  • 4stGul tomat
  • 50gSmör
  • 2stGul lök
  • 4dlBlandad svamp, skivad
  • 4dlVitt vin
  • 5dlGrädde
  • 5dlVästerbottenost
  • 5mskGräslök
  • Gurkmeja

Så här gör du

Koka matvetet enligt anvisning tillsammans med grönsaksbuljong. Skålla tomaterna, ta bort skinnet och kärnhuset, skär i strimlor.
Fräs smör i kastrull tillsammans med lök och svamp, häll i vinet och grädde. Låt koka ihop i 5 min, tillsätt osten, låt smälta ut under omrörning.

Häll i matvete och tomater, smaka av. För en gulare färg styr med gurkmeja.

Vid servering strö över hackad gräslök.

Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

Acceptera