Kycklingfärslimpa med orientalisk touch

En upphottad variant av den klassiska köttfärslimpan, lite lättare lite lyxigare men enkel att göra.

Ingredienser

Välj antal portioner med pilarna eller skriv in önskat antal

Portioner
  • 3dlMjölk
  • 3stÄgg
  • 3tskSambal Oelek
  • 2stVitlöksklyftor, pressad
  • 40gTorkad lök, Blå Band
  • 70gMango, tärnad
  • 5mskEko Kycklingfond, Bong
  • 1dlStröbröd
  • 1dlMango Chutney
  • 1,5kgKycklingfärs

Så här gör du

1. Blanda ihop samtliga ingredienser utom kycklingfärs, låt stå och svälla i ca 10 min.

2. Blanda ner smeten i kycklingfärsen till en jämn smet. Håll kallt. Provstek en bit och smaka efter tycke.

3. Smöra eller olja bleck, fördela färsen i bleck och gör limpor av den. Baka av i ca 160° varm ugn i ca 60 min. Låt kycklingfärslimpa vila i ca 30 min i värmeskåp innan servering.

Servera med gräddsås och kokt potatis.

Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

Acceptera