Kycklinggryta Grekland

Denna mustiga gryta sprider härliga dofter av citron och medelhav.

Ingredienser

Välj antal portioner med pilarna eller skriv in önskat antal

Portioner
  • 1,5kgKycklinglårfilé
  • 3stVitlöksklyftor
  • 2stRödlök
  • 1stRöd chili
  • 0,5dlOlja, till stekning
  • 3mskRostat paprikapulver
  • 2mskEko Grönsaksbuljong, Bong
  • 1mskTimjan, torkad
  • 2stCitron, saften
  • 800gKrossade tomater
  • 1litVatten
  • 5mskEko Kycklingfond, Bong
  • 400gOliver
  • 300gSalladsost (feta)

Så här gör du

1. Dela på kycklingen i bitar, skiva vitlök, rödlöken och chilin.

2. Fräs kyckling med olja tills den fått färg, tillsätt paprikapulver, chili, vitlök, grönsaksbuljong, lök och timjan. Pressa i saften från citron.

3. Slå på krossad tomat, vatten och eko grönsaksbuljong, låt koka i ca 20 - 30 min. Sista 5 min häll i oliver.

4. Innan servering blanda i osten.

Servera gärna med ris.

Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

Acceptera