Pad Thai

En klassiskt thailändsk nudelrätt med kyckling, ägg och krispiga grönsaker. Här kombinerar vi både kycklingfond för fyllighet och asian fond för kryddighet.

Ingredienser

Välj antal portioner med pilarna eller skriv in önskat antal

Portioner
  • 800gRisnudlar, breda
  • 5stKycklingfiléer
  • 4mskOlja
  • 2dlSchalottenlök, tunt skivad
  • 2dlSalladslök, skivad
  • 4dlGroddar
  • 3mskFisksås
  • 3mskBong Asian Fond – Green and Fresh
  • 2mskBong Kycklingfond
  • 3mskVitlök, finhackad
  • 2mskLime, pressad
  • 1,5mskSocker
  • 2mskRöd chili, finhackad (utan kärnor)
  • 5stÄgg
  • 1knippeFärsk koriander
  • 1dlJordnötter eller solrosfrön, hackade

Så här gör du

Koka nudlarna enligt förpackningsinstruktionerna, spola kallt. Strimla kycklingen och stek den på hög värme i
en stekpanna eller i en wok. Efter några minuter så lägg i lök, salladslök och groddar, stek ytterligare någon minut.
Tillsätt fisksås, soja, fond, vitlök, lime, socker och chili. Knäck äggen i en bunke och vispa dem lätt. Ringla äggen i woken under omrörning tills de koagulerat.

Lägg sedan upp på tallrikar och strö på koriander och jordnötter.

Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

Acceptera