Bàhn Mi

En slags Vietnamesisk fylld baguette. Denna variant med smakfullt marinerat nötkött och krispiga salladsblad.

Ingredienser

Välj antal portioner med pilarna eller skriv in önskat antal

Portioner
  • MARINAD
  • 1dlJapansk soja
  • 2mskBong Asian Fond - Red and Hot
  • 2mskBong Oxfond
  • 4mskRåsocker
  • 5mskSalladslök, tunt skuren
  • 1mskVitlök, finriven
  • 1mskMild sesamolja
  • 4mskSesamfrön, skalade, rostade
  • 1kgNötkött, mört, strimlat
  • 10bitarBaguette
  • 20stFina blad, Romansallad
  • GURKPICKLES
  • 1mskSocker
  • 4mskRisvinäger
  • 1mskBong Asian Fond – Green and Fresh
  • 6dlSlanggurka, tunt skivad

Så här gör du

Marinad

Vispa samman marinaden och marinera köttet minst en timme.

Låt marinaden rinna av. Hetta upp en wok eller stekpanna och stek köttet hastigt på hög värme. Dela en baguette, lägg i salladsblad och fyll på med kött, picklade grönsaker och avsluta med såsen. (Se Sriracha mayo i receptbank)

Gurkpickles

Rör samman socker, vinäger och fond. Lägg i gurkan och låt det pickla i ca 10 minuter. Gurkan kan ligga i marinaden längre men då blir den mjuk och inte så krispig.

Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

Acceptera