Bibimbap

Betyder ”rört ris”- en välkänd och uppskattad Koreansk rätt. Vårt recept serveras denna tillsammans snabbpicklad gurka, sriracha mayo och inlagda groddar.

Ingredienser

Välj antal portioner med pilarna eller skriv in önskat antal

Portioner
  • 1kgBiff, strimlad
  • 5mskJapansk soja
  • 2mskBong Asian Fond - Red and Hot
  • 2mskBong Brun Kalvfond
  • 3mskOlja
  • 5mskSesamfrön
  • 10portionerVitt ris, kokt med Bong Asian Fond – Green and Fresh
  • 10stStekta ägg
  • GURKSALLAD
  • 1stSlanggurka
  • 2mskVitlök, riven
  • 3tskRisvinäger
  • 3tskSocker
  • 1mskBong Asian Fond - Red and Hot
  • INLAGDA GRODDAR
  • 500gFärska böngroddar, blancherade
  • 1mskVitlök, riven
  • 3mskSweet chilisås
  • 1mskBong Asian Fond – Green and Fresh

Så här gör du

Blanda köttet med soja, fond, olja och sesamfrön. Smaka av med salt och svartpeppar, låt det marinera i 20
minuter.

Hetta upp en wok och stek köttet hastigt, smaka av och servera rykande hett tillsammans med kokt
ris, stekt ägg, sriracha mayo och grönsaksinläggningar.

Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

Acceptera