Hummus – Tahini

Så enkel och så god!

Ingredienser

Välj antal portioner med pilarna eller skriv in önskat antal

Portioner
  • 750gKikärtor
  • 6mskTahini(sesampasta)
  • 5stVitlöksklyftor
  • 8mskCitronsaft
  • 4mskGrönsaksfond, Bong
  • 3mskGrönsaksbuljong, Bong
  • 3mskSpiskummin
  • 4dlKokvatten från ärtorna
  • Rostad Paprikapulver
  • Olivolja
  • Salt, peppar

Så här gör du

Lägg kikärtor i blöt över natten. Häll av vattnet dagen efter, fyll på med nytt och låt koka i ca 1 timme, tills ärtorna är mjuka.
Spara kokvattnet. Lägg kikärtorna i matberedare med tahini, vitlök, citronsaft, grönsaksfond, grönsaksbuljong, spiskummin,
salt, peppar och en del av kokvatten. Styr tjockleken med vatten.

Bred ut på fat och låt svalna. Droppa över olivolja och strö på paprikapulver.

Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

Acceptera